Aurinkoenergia

Haivoima -aurinkovoimalat

Haivoima toimittaa ja asentaa aurinkojärjestelmät kaiken koteihin sekä  yhtiö-/yrityspaketitkin.

Käytämme Scanoffice Solarin toimittamia aurinkopaneelielementtejä ja kiinnitysjärjestelmiä. Scanoffice Solar on Suomen suurin aurinkopaneelien maahantuoja jonka tuotteet ovat myös laadultaan ensiluokkaisia ja niillä on pitkä takuuaika.

Käyttämämme aurinkopaneelit ovat tyypiltään yksikidepaneeleita, jotka on helppo tunnistaa kennon mustasta väristä. Yksikidepaneeleiden kokonaan musta väri, paneelin kehys ja kiinnikkeet, muodostavat paneelikentästä erittäin tyylikkään saumattoman kokonaisuuden.

Yksikidepaneelit ovat tehokkaita jolloin katon pinta-alan saadaan hyödynnettyä erinomaisesti. Aurinkopaneeleille on myönnetty sertifikaatit laadun, ympäristön sekä terveyden ja turvallisuuden osalta.

Puolikenno (half-cut) -paneelissa paneelin kennot ovat puolitettu, mikä mahdollistaa tehokkaamman energiantuotannon.

Rinnakkaisten kennojen kaksoismoduulirakenteen ansiosta paneeli tuottaa enemmän energiaa varjostuessaan sekä aamuisin ja iltaisin auringon ollessa matalalla. Toisen puolen varjostuessa toinen puoli jatkaa toimintaansa. Esimerkiksi keväällä lumien sulaessa yläosa tuottaa jo täydellä teholla kun alaosa on vielä lumen peitossa.

Mitä toimitukseen kuuluu?

 • Aurinkopaneelielementit
 • Tarvittava invertteri (vaihtosuuntaaja)
 • Nordic Sun -kiinnitysjärjestelmä
 • AC-turvakytkin
 • PV-stick pikaliitinparit sekä varoitustarrat
 • Tarjoamme kytkentävalmiin asennuksen tai halutessanne ainoastaan komponentit

Laatu ja soveltuvuus

Käyttämämme aurinkopaneelit on valmistettu Suomen olosuhteisiin ja ne ovat hinta-laatusuhteeltaan markkinoiden parhaimmistoa. Uusiutuvalla aurinkoenergialla vähennät ekologisesti sähkölaskusi summaa ja parannat kiinteistösi arvoa.

Takuu

Käyttämillämme aurinkopaneeleilla on merkistä riippuen 12-25 vuoden tuotetakuu sekä 25-30 vuoden tehontuottotakuu.
Inverttereillä on 10 vuoden ja kiinnitysjärjestelmillä 30 vuoden takuu.

Alla yleisimpiä käyttämiämme elementtejä.

Solax X3-MIC-K-G2 -aurinkosähköinvertteri

 • Sisäänrakennettu tuottotehon ohjaus
 • Etähallinta asetuksille ja päivitykselle
 • 24 h monitorointi ja huolto (Optio)
 • Älykäs kuormanhallinta – lämpöpumppu (Adapter Box tarvitaan)
 • Useita tapoja liittää verkkoon, WiFi (LAN / 4G optiona)
 • Suomenkielinen web-etäseuranta ja lisäksi app
 • Maksimi hyötysuhde jopa 98,3%
 • Matala käynnistysjännite, laaja MPPT jännitealue
 • 200% ylimitoitus, 110% lähdön ylikuormitys (paitsi 15kW malli)
 • Sisäänrakennettu globaali MPP-skannaus parantaa tuottotehokkuutta

Sofar KTL-X-G3 -aurinkosähköinvertteri

Sofar-invertteri toimii luotettavana apurina aurinkopaneeleiden tuottaman sähkön kuljettamisessa kodin sähkölaitteiden käyttöön. Invertteri on aurinkosähköjärjestelmässä tarpeellinen komponentti, sillä se muuttaa aurinkopaneeleiden tuottaman tasavirran tavalliseen sähköverkkoon soveltuvaksi vaihtovirraksi.

Sofar-invertterissä on helppokäyttöinen suomenkielinen näyttö, ja internettiin kytkettynä laitteiston toimintaa voidaan seurata myös mobiilisovelluksen avulla.

3-VAIHEINEN

 • Maksimi hyötysuhde 98.6 %
 • Maksimi DC-jännite 1100 V
 • Ohjelmistopäivitys etänä
 • Type II SPD-suojaus DC- ja AC-puolille

2 MPPT

 • Alhainen käynnistysjännite, laaja MPPT-jännitealue
 • Älykäs, linjakohtainen motorointi
 • Hiljainen, luonnollinen jäähdytys, ei tuulettimia

Sofar KTL-3PH -hybridi-invertteri

3-vaihe hybridi-invertteri energian varastointiin.

 • Erilaisia toimintatiloja optimaaliseen suorituskykyyn
 • Maksimissaan 2 akustosisäänmenoa
 • Off-grid-lähtö voidaan kytkeä epäsymmetriseen kuormaan, kolmivaiheinen erillinen lähtö tuettu
 • Useita rinnakkaisia järjestelmiä, joustavampia järjestelmäratkaisuja
 • Täysin digitaalinen toiminta mahdollistaa paremman ohjaustarkkuuden

APsystems QT2 -mikroinvertteri

APsystemsin toisen sukupolven kolmivaiheisen mikroinvertterin maksimiteho on 2000VA. Sen avulla voit ottaa kaiken irti suuritehoisista nykyaikaisista paneeleista. Tasapainottavan kolmivaiheisen lähdön, neljän DC-tulon, salatun langattoman ZigBee-yhteyden ja helpon asennettavuuden ansiosta sekä asentajat ja järjestelmän omistajat hyötyvät nykyaikaisesta QT2-arkkitehtuurista.

Reaaliaikainen seuranta

Jokaisen mikroinvertterin ja paneelin suorituskykytietojen seuraaminen etänä 24/7 ECU-R tiedonsiirtoyksiköllä

Lämpötila-alue: -40 °C – +65 °C

Hyundai 430Wp shingled -aurinkopaneeli, musta

Hyundai HiE -aurinkopaneelit – Täysin musta aurinkopaneeli
Hyundai on loistava valinta, kun haluat tehokkaan ja kauniin aurinkopaneelin tutulta ja luotettavalta valmistajalta! Hyundai Energy Solutions on hyväksytty korkeimpaan Tier 1 -luokkaan, johon hyväksytään ainoastaan 2 prosenttia aurinkopaneelien valmistajista. Musta aurinkopaneeli muodostaa kauniin pinnan sekä tummille että vaaleille katoille.

Uusi shingled-rakenne

Hyundain käyttämä uutuus, shingled-rakenne, hyödyntää aurinkopaneelin pinta-alan tehokkaasti. Paneelissa olevat aurinkokennot on leikattu ohuiksi viipaleiksi ja limitetty hiukan toistensa päälle, jolloin kennojen väliin ei jää tuottamatonta pintaa. Lopputuloksena on myös kaunis yhtenäinen täysin musta ulkoasu.

25 vuoden tuote- ja tuotantotakuu

Vakavarainen Hyundai takaa aurinkopaneeliensa korkean laadun myöntämällä niille 25 vuoden tuotetakuun sekä tuotantotakuun. Hyundain HiE-aurinkopaneeleissa on 25 vuoden kuluttua vähintään 84,8 % tehoa jäljellä

Pohjolan oloihin suunniteltu

Hyundain aurinkopaneelit on tehty kestämään vaihtelevat sääolot ja lumikuormat kaikkialla Suomessa. Uuden tehokkaasti toimivan rakenteensa ansiosta paneelit tuottavat sähköä erityisen hyvin myös silloin, kun aurinko ei nouse korkealle. Hyundai on takuuvarma valinta!

ZNShineSolar 400Wp bifacial -aurinkopaneeli

ZNShine Solar ZXM7 -kaksipuolinen lasi-lasi-aurinkopaneeli on valmistettu tarkoin valikoiduista materiaaleista ja komponenteista, mikä takaa laadun, keston ja tehokkuuden. ZNSHINE SOLAR ZXM7-SHLDD144 kaksipuoliset lasi-lasi-paneelit yhdistävät tyylikkään ulkonäön ja loistavan suorituskyvyn jopa varjostettunakin. Ne sopivat niin perinteisiin kattoasennuksiin kuin myös rakenteisiin integroituihin asennuksiin. Paneeleiden avulla voit tuottaa puhdasta energiaa ja samalla pienentää energialaskuasi.

ZNSHINE SOLAR ZXM7-SHLDD144 lasi-lasi-aurinkopaneeli on testattu ja hyväksytty Suomessa sekä kansainvälisissä tunnustetuissa laboratorioissa, jotta voimme tarjota asiakkaillemme luotettavan ja hinta-laatusuhteeltaan optimoidun tuotteen.

 • Mitat 1730 × 1133 × 30 mm (kehyksellä)
 • Paino 24.5kg

HT-S 410Wp musta lasi-lasi -aurinkopaneeli

HT-S:n tarina alkoi 1960-luvulla, kun satelliitteihin tarvittiin toimintavarmoja aurinkopaneeleita. Samaa osaamista ja tinkimätöntä laatua hyödynnetään edelleen. HT-S:n täysin musta kaksoislasipaneeli on upea näky. Kaksipuolinen paneeli hyödyntää myös paneelin takapuolelle tulevan valon.

Upea musta ulkoasu

HT-S:n täysin mustat aurinkopaneelit sopivat kaikkiin ympäristöihin. Yhtenäisen musta pinta on ajattoman tyylikäs.

Kaksoislasirakenne kestää

HT-S:n aurinkopaneeleissa aurinkokennot on laminoitu kahden lasilevyn väliin. Lasit suojaavat kennoja hyvin, minkä ansiosta HT-S:n paneeleilla on pitkä 30 vuoden tehdastakuu.

Kaksipuolinen aurinkopaneeli

Kun aurinkopaneelissa on kaksoislasirakenne ja kennot ovat kaksipuolisia, sähköä syntyy myös paneelin kääntöpuolelle tulevasta valosta. Ominaisuus on erityisen hyödyllinen maa-asennuksissa.

Parasta laatua

Edustajamme tarkistavat jokaisen meille valmistetun aurinkopaneelin jo tehtaalla. Myös raaka-aineet ja komponentit tutkitaan ennen valmistusta. Näin voimme olla varmoja, että meille tulevat HT-S:n aurinkopaneelit ovat vain parasta laatua ja ne on valmistettu vastuullisesti.Esite_HT54-18XPD-F_FULL_BLACK_2023V5_FIN (1)

Canadian Solar CS6R-MS 410Wp Half-cut -aurinkopaneeli

Canadian Solar CS6R-MS 410Wp Half-cut -aurinkopaneeli alumiinin värisellä kehyksellä – vähemmän hukkalämpöä ja enemmän sähköä
Uusissa Canadian Solar -aurinkopaneeleissa käytetyt half-cut-kennot (tai kaksoiskennot) ovat uusin teknologinen edistysaskel aurinkopaneelien kehityksessä. Half-cut-kennot ovat erityisen laserteknologian avulla puoliksi leikattuja aurinkokennoja.

Puolitetut kennot tuottavat vain puolet tavanomaisen aurinkokennon tuottamasta sähkövirrasta, minkä seurauksena aurinkopaneeli tuottaa vähemmän hukkalämpöä ja enemmän sähköä.

Puolitetut aurinkokennot kestävät pitempään

Paremman suorituskyvyn lisäksi half-cut-kennoilla on myös toinen merkittävä etu verrattuna perinteisiin aurinkokennoihin, nimittäin kestävyys. Pienemmän kokonsa ansiosta puolitetut kennot ovat vahvempia ja vähemmän alttiita mikrohalkeamille ja murtumille.

Half-cut-kennoilla varustetut aurinkopaneelit tuottavat siis sähköä entistä pitempään säilyttäen erinomaisen hyötysuhteensa. Tästä kertoo myös Canadian Solarin KuPower-aurinkopaneeleilleen lupaama 25 vuoden lineaarinen tuottotakuu.

Kaksoismoduulirakenne tuottaa sähköä myös varjossa

Canadian Solar HiKu -aurinkopaneelien valmistuksessa on hyödynnetty erityistä kaksoismoduulirakennetta, jonka ansiosta aurinkopaneeli toimii paremmin varjossa.

Perinteinen yksimoduulinen aurinkopaneeli, joka on asennettu katolle tavalliseen tapaan pystysuunnassa, lakkaa kokonaan tuottamasta sähköä, kun paneelin alaosa jää varjoon.

HiKu half-cut-paneelin ainutlaatuisen kaksoismoduulirakenteen ansiosta vain paneelin alempi puolisko lakkaa tuottamasta sähköä. Ominaisuus on erityisen hyödyllinen joka kevät, kun lumi on liukunut varjostamaan paneelin alaosaa.

Taattua toimintaa vuosiksi eteenpäin

Canadian Solarin HiKu -aurinkopaneelit kestävät, ja niiden hyötysuhde pysyy hyvänä pitkään. Valmistaja takaa tuotteilleen:

12 vuoden materiaali- ja valmistustakuun
25 vuoden lineaarisen tuottotakuun.